Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، کرونا ادارات را هم تعطیل کرد و بانک‌ها همچنان باید کرکره شعب را رأس ساعت ۷:۳۰ هر روز بالا بکشند و خدمات‌رسانی کنند. بر اساس تصمیمات اتخاذ شده، شعب بانکی حتی در مناطق قرمز، حداکثر اجازه داشتند تا با نیمی از کارکنان خود در شعب حضور یابند و به خدمات‌رسانی به مردم بپردازند؛ خدماتی که روزی قرار بود در قالب باجه‌های ۲۴ ساعته در نظام بانکی، بدون حضور نیروی انسانی عرضه گردند و اکنون خبرها حکایت از آن دارد که به دلیل تأمین نشدن منافع بانک‌ها، اجرای آنها چند وقتی هست که متوقف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ظرف سال‌های گذشته، حضور فناوری‌های نوین و رونق بکارگیری از خدمات و تجهیزاتی که بتواند در رقابت میان بانک‌ها، مشتریان بیشتری را جلب کند، در نظام بانکی بسیار رونق گرفته بود و بانک‌ها تلاش می‌کردند تا با ارائه خدمات هر چه بهتر بتوانند مشتریان نظام بانکی را بیشتر از سایر رقبا به خود جلب کنند. آن روزها طیف متنوعی از خدمات نوین برای ارائه به مشتریان تعریف شده بود تا یک مشتری بتواند به صورت حضوری و غیرحضوری از این روش‌ها بهره‌مند گردد؛ اما دیری نپایید که تب این موضوع هم در نظام بانکی فروکش کرد و دیگر کمتر بانکی به سراغ توسعه بکارگیری روش‌های نوین بانکی حرکت کرد.

به موازات این امر، معاونت فناوری‌های نوین در بانک مرکزی هم گویا ترجیح داد آهسته‌تر از گذشته حرکت کند و اینک، نه خبری از استفاده از فناوری‌های بلاکچین در محصولات بانکی است و نه خیلی طرح‌های جدیدی رونمایی می‌شود که به حضور فناوری‌های نوین در نظام بانکی اشاره داشته باشد؛ اگرچه به هر حال برخی از محدودیت‌ها هم در این عرصه بی تاثیر نبوده است؛ اما کمتر خبری از رقابت بانک‌ها برای رونمایی از محصولاتشان هم در خدمات‌رسانی بهتر به مشتریان به چشم می‌خورد.

نکته حائز اهمیت در این میان، ارائه خدمات بانکی غیرحضوری به مشتریان است که در یکسال گذشته به شدت ضعف حضور آن در شبکه بانکی نمایان شده است؛ به نحوی که در دوران شیوع ویروس کرونا و به اوج رسیدن این بیماری، باز هم شعب بانک‌ها باز بودند و مردم مجبور می‌شدند که برای استفاده از خدمات بانکی، به شعب مراجعه کنند؛ این در حالی است که گزارش‌های میدانی حکایت از آن دارد که دستگاه‌های خوددریافت در شعب بانکی اغلب غیرفعال بوده و به خصوص در شرایط کرونا که مردم نیازمند حضور کمتر در محیط‌های نسبتاً پررفت و آمد و آلوده‌ای همچون بانک‌ها هستند، این خدمات متوقف شده است.

حال دلیل اصلی این موضوع و عدم ارائه خدمات گسترده در حوزه فناوری‌های نوین از سوی بانک‌ها عدم اصلاح کارمزد و هزینه‌بر بودن توسعه فناوری‌های نوین در این حوزه اعلام می‌شود. محمدرضا جمشیدی، دبیرکل کانون بانک‌ها و مؤسسات اعتباری خصوصی می‌گوید: اطلاعات دریافتی نشان می‌دهد که بانک‌ها ظرف ماه‌های گذشته خیلی به سمت توسعه ارائه خدمات مبتنی بر فناوری‌های نوین حرکت نکرده‌اند و دلیل این امر، هزینه بالای به کارگیری تجهیزات و تکنولوژی‌ها بوده است؛ به خصوص اینکه بانک مرکزی ظرف ده سال گذشته، موضوع تغییر کارمزدها در نظام بانکی را تعیین تکلیف نکرده بود و همین امر، انگیزه برای توسعه خدمات رسانی‌های ویژه را کاهش داده بود.

وی افزود: از ابتدای آذرماه امسال، بانک مرکزی کارمزدهای ارائه خدمات در نظام بانکی را اصلاح کرده و جدول مرتبط با آن را ابلاغ کرده است که البته باز هم این اعداد و ارقام در نظر گرفته شده، هزینه‌های بانک‌ها را پوشش نمی‌دهد و نظام بانکی معترض است که چرا این هزینه‌ها پوشش داده نمی‌شوند تا آنها بتوانند در مسیر رشد حرکت کنند.

به گفته جمشیدی، ظرف ده سال اخیر تا ماه گذشته، کارمزد خدمات بانکی برای بانک‌هایی که اقدام به ارائه خدمات الکترونیکی داشتند، تغییر نکرده بود و بانک‌ها نیز کم کم حرکت در این مسیر را کند کرده بودند و اکنون که در دوران کرونا به سر می‌بریم و مردم نیاز بیشتری به خدمات الکترونیکی دارند تا به شعب مراجعه نکنند؛ تازه بانک‌ها باید به سمت توسعه مسیر خدمات غیرحضوری پیش روند که به هر حال زمان‌بر است.

وی اظهار داشت: البته بانک‌ها در حال ادامه خدمات‌رسانی و افزایش سطح کیفی خدمات خود هستند؛ ولی باید به این نکته نیز توجه کرد که تهیه تجهیزات، یکی از مسائل جدی است که بانک‌ها با آن مواجه هستند؛ چراکه اغلب این تجهیزات وارداتی بوده و قیمت‌های بسیار بالایی دارند.

دبیرکل کانون بانک‌ها و مؤسسات خصوصی اعلام کرد: روال بر این است که بانک‌ها برای هر سال، بودجه‌ای تعیین می‌کنند که در هر زمینه‌ای چقدر هزینه کنند؛ پس اکنون بودجه‌ها اجازه تهیه این تجهیزات را نمی‌دهد و کار سخت شده است؛ البته علاوه بر افزایش قیمت، عدم دسترسی به برخی از دستگاه‌ها و تجهیزات نیز در شرایط محدودیت‌های کنونی به چشم می‌خورد.

پربیننده ترین سقف انتقال وجه کارت به کارت افزایش یافت اسکناس جدید ۱۰هزار تومانی +عکس جزییات پرداخت وام قرض الحسنه یک میلیونی/ بانک‌ها با نصف کارکنان فعالیت دارند خرید بدون کارت از سال آینده؟ وام قرض الحسنه ودیعه مسکن ۷۰میلیونی به خانوار‌های با ۳فرزند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بودجه فناوری نیروی انسانی خدمات بانکی کارمزد بانک ویروس کرونا کرونا سهام عدالت فناوری های نوین نظام بانکی خدمات رسانی ارائه خدمات بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۰۶۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمعیت هلال احمر یک ارگان مردم‌نهاد برای تسکین آلام بشری در حوادث

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان با بیان اینکه ماموریت اصلی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر، تسکین آلام بشری در حوادث مختلف طبیعی و انسان‌ساخت است، گفت: در نگاه عمومی مردم، جمعیت هلال احمر بیشتر با حوزه امداد و نجات شناخته شده است در حالی که هلال احمر ماموریت‌های متنوع و زیادی دارد و در بخش‌های مختلف خدمات ارائه می‌دهد.

وحید شعبانی با تبریک «۸ می، روز جهانی صیلب سرخ و هلال احمر» اظهار کرد: در جمعیت هلال احمر بر این موضوع اعتقاد داریم هر انسانی که در فکر و ذهن و عمل خود حس انسان‌دوستی و بشردوستی به همنوع را دارد، یک هلال احمری است. در آموزه‌های دینی و آداب و رسوم ایران، این حس بین مردم وجود دارد، بنابراین آحاد مردم را هلال احمری می‌دانیم و این روز را به همه مردم تبریک می‌گویم.

وی با اشاره به نقش جمعیت هلال احمر در سطح جهانی بیان کرد: ماموریت اصلی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر، تسکین آلام بشری در حوادث مختلف طبیعی یا انسان‌ساخت است. در ماموریت‌های برون مرزی مانند زلزله‌هایی که در سوریه و ترکیه اتفاق افتاد یا سیل ویرانگری که در پاکستان رخ داد و حتی حوادثی که در آمریکای شمالی و جنوبی رخ داد در صورت اعلام نیاز، از سوی هلال احمر ایران کمک‌های لازم انجام شده است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان گفت: در مجموع در فدراسیون جهانی صلیب سرخ هلال احمر، جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران جزو پنج هلال احمر برتر و پیشرو در جهان معرفی شده و در یکی دو سال اخیر در بخش‌های مختلف مورد تقدیر قرار گرفته و عالی‌ترین نشان امداد فدراسیون جهانی صلیب سرخ هلال احمر را کسب کرده است و این موضوع به دلیل زحمات این جمعیت در بخش‌های مختلف بوده است.

وی با اشاره به تفاوت نیرو‌های هلال احمر با دیگر نیرو‌های امدادی بیان کرد: جمعیت هلال احمر یک ارگان مردم‌نهاد است و ارائه خدمات و ماموریت‌های این جمعیت بر عهده داوطلبان است. داوطلبان روحیه ایثارگری و خدمت دارند و ما افتخار پشتیبانی از آنها را داریم، اما در بخش‌های مختلف، نیرو‌های امدادی با جمعیت رابطه استخدامی دارند.

شعبانی گفت: در نگاه عمومی مردم، جمعیت هلال احمر بیشتر با حوزه امداد و نجات شناخته شده است در حالی که هلال احمر ماموریت‌های متنوع و زیادی دارد و در بخش‌های مختلف خدمات ارائه می‌دهد.

وی با بیان اینکه ماموریت‌های هلال احمر به پنج دسته تقسیم می‌شوند، عنوان کرد: بخش عمده‌ای از فعالیت‌های هلال احمر در حوزه امداد و نجات است و مردم با حضور امدادگران و نجاتگران در صحنه حوادث انسان‌ساخت، طبیعی و جاده‌ای آشنا هستند. جمعیت هلال حمر با حضور امدادگران و نجاتگران تخصصی خود که دوره‌های مختلف آموزشی را برای این روز‌ها دیده‌اند خدمات را در حوادث و مناسبت‌های مختلف مانند نوروز، اربعین و راهیان نور ارائه می‌دهد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان گفت: بخش دیگر خدمات جمعیت هلال احمر در حوزه امور داوطلبان است. در این حوزه بیشتر خدمات حمایتی و در حوزه محرومیت‌زدایی ارائه می‌شود. ارائه خدمات بشردوستانه و داوطلبانه از جمله راه‌اندازی کاروان‌های سلامت و کاروان‌های محرومیت‌زدایی در این حوزه انجام می‌شود.

وی ادامه داد: بخش دیگر فعالیت‌ها در حوزه امور جوانان است. سنین و اقشار مختلف کانون‌های هلال احمر وجود دارد تا نونهالان و نوجوانان به بخش‌های مختلف مراجعه کنند و عضو این جمعیت شوند. این افراد بعد از عضویت در دوره‌های عمومی، آموزش‌های لازم را می‌بینند و سپس دوره‌های تخصی امداد و نجات را می‌گذرانند و به معاونت امداد و نجات ملحق و امدادگر تخصصی می‌شوند.

شعبانی گفت: ارائه برنامه‌های مختلف بشردوستانه و عام‌المنفعه در بخش‌های مختلف و حوزه‌های آسیب‌های اجتماعی نیز بخش دیگر خدمات این معاونت هستند.

وی بیان کرد: بخش دیگر فعالیت‌ها در حوزه معاونت بهداشت، درمان و توانبخشی است و در این حوزه خدمات مختلفی ارائه می‌شود. یکی از معروفترین اقدامات در این حوزه، ارائه خدمات در داروخانه‌های هلال احمر است که تلاش می‌کند دارو‌های خاص و کمیاب که هزینه‌های هنگفتی دارند با نرخ‌های کم و دولتی در اختیار عموم مردم قرار بگیرد تا به بیماران کمک شود.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان گفت: کلینیک درمان و توانبخشی نیز خدمات توانبخشی از گفتار درمانی گرفته تا خدمات فیزیوتراپی و پروتز و ... را انجام می‌دهد و تلاش می‌شود این خدمات با نرخ‌های دولتی و هزینه‌های کم به مردم ارائه شود. همچنین ارائه خدمات اضطراری در این حوزه انجام می‌شود به گونه‌ای که کادر پزشکی در برنامه‌های مناسبتی مانند اربعین، راهیان نور و حوادث با راه‌اندازی پایگاه‌های درمانی سیار خدمات ارائه می‌دهند.

وی افزود: بخش دیگر خدمات این جمعیت، در حوزه آموزش و پژوهش است و در این معاونت دوره‌های عمومی و تخصصی هلال احمر و کار‌های پژوهشی انجام می‌شود. تاکنون چند کتاب در خوزستان تالیف شده است و یکی دو مورد رونمایی شده‌اند و دو کتاب در دست چاپ هستند که رونمایی خواهند شد.

شعبانی گفت: در حوزه آموزش و پژوهش تلاش بر این است با ارائه آموزش‌های لازم و برگزاری کنفرانس‌ها و همایش‌های علمی کاربردی آموزه‌های مختلف به مردم ارائه شود. در این زمینه وظیفه آموزش همگانی مردم در حوزه امداد و نجات را داریم که تلاش می‌شود آموزه‌ها بیش از پیش به مردم ارائه شود.

دیگر خبرها

  • خدمات صندوق توسعه فناوری‌های نوین توسعه یافت
  • بانکداری ویدئویی، خدمت جدید بانک ملت به مشتریان
  • بانکداری ویدئویی، خدمت جدید بانک ملت به مشتریان برای اولین بار در کشور
  • تبعیض در اخذ تسهیلات بانکی بین مردم و کارمندان بانک‌/ تسهیلات پرداختی به کارمندان بانک‌ها از خرداد به‌روزرسانی نشده است
  • جمعیت هلال احمر یک ارگان مردم‌نهاد برای تسکین آلام بشری در حوادث
  • پیام تبریک سرپرست بانک دی به مناسبت چهاردهمین سالگرد تأسیس بانک
  • خدماتی که صندوق صعب‌العلاج به بیماران تالاسمی ارایه می دهد
  • افزایش توان ارائه خدمات فنی مهندسی با بهره‌برداری از فناوری‌های نوین در استان‌ها
  • افزایش توان ارایه خدمات فنی و مهندسی با بهره‌برداری از فناوری‌های نوین در استان‌ها
  • ارائه نوآوری‌های صندوق توسعه فناوری‌های نوین در تامین مالی فناوری در اینوتکس ۲۰۲۴